Måndag 18/1

Så har då sista veckan börjat och det känns skönt. Vädret har sista dagarna varit ostadigt och på morgnarna bara 15 grader och det känns när man fördas på en öppen flakbil. I kväll ser vi dock åter stjärnorna och en nymåne. Verkar lovande.

Så vill jag tacka alla som på olika sätt hört av sig. Det uppskattas alltid.

Lite speciellt till Eva nu som kommer hit när jag flyger hem. Allt här betalas cash. Flygplatsen vill ha 30$ när man kommer. Dricks har vi enats om 15$ per vecka. Internet kostar 5$ för en viss tid och det gäller att ha alla uppdateringar avstängda, annars går tiden åt alltför snabbt. Vill man åka till Harare kan man dela på en bil. Vi gjorde det 4 stycken igår och betalade var och en 50$. Där vi bor kan köpas öl, vin och tonic water. Maten är alldeles utmärkt och vi dricker som sagt kranvatten. Söndagmiddag, tre rätter intas ofta på en närliggande lodge. Kostar 25$.

Vi har lärt oss massor om elefanter och noshörningar och deras beteenden. Vi träffar dem varje dag och umgås med dem på olika sätt. Ett ridpass på häst blev det även förra veckan. Vi hade skjutövningar med gevär med dem som vaktar området från tjuvskyttar. Därefter en tävling som undertecknad vann. Det var kul med en oanad talang. Varje dag innehåller ett tyngre arbetspass. Vi bygger ett staket, allt manuellt från att gräva gropar till 20 pålar, mellan dessa mindre pålar och allt sammanfogas med ståltråd. I lördags att vi cirka 20 barn från bygden på ett traktorsläp och de fick åka ut i området och se djuren. De var allt från två år och uppåt.

Igår var vi fyra stycken till Harare. En chaufför som guidade oss hela dagen. Det märks att här råder diktatur och om det kan mycket sägas. 94% arbetslöshet. Rika områden och fattiga områden. Lite shopping blev det, en god lunch och en alldeles fantastisk capuchino till omväxling mot Nescafé.

Klockan är nu nästan åtta på kvällen. Grodor och syrsor hörs. Det är mörkt förstås men just i kväll fungerar elektriciteten och egentligen gör den väl mest det. Men det är knappast läsbelysning. Just nu kom vårt värdpar åter efter en dag i Harare. De handlar bland annat förnödenheter för en vecka och det går ju åt en del till 14 personer.

Jag ger upp på att försöka få med en bild. Har tagit det mesta med kameran.

Med de bästa hälsningar från södra halvklotet. Spara gärna lite snö tills vi ses. Kram till er alla.

 

6 reaktioner till “Måndag 18/1”

 1. Hej
  Och kort och gott : Välkommen hem till Sverige!
  Minus 13 grader i Stockholm idag. Snökaos i Göteborg. Inga spårvagnar går. Men ljuset är på väg tillbaka. Märks tydligt mornar och eftermiddagar.
  Grattis till skyttet!
  Snart ses vi!
  Kerstin

 2. Hej!
  Här är ett otroligt vackert vinterlandskap. Meningen var att jag skulle till Rävlanda på dagen och laga mat och köra till karate. Men skolan är inställd liksom allmänna kommunikationer så jag håller mig till Floda!
  Det ska bli spännande att höra dig berätta om livet bland djuren!
  Hälsar Inger

 3. Hej. Fint att höra ifrån dig igen!! Här är det som det tidigare nämnts rejält med snö. Vi får hoppas att det håller i sig tills du kommer hem.
  Jag har precis handlat skidkläder, så nu är jag redo och ser fram emot vår resa till Branäs.
  Ha det fortsatt bra nu, så ses vi snart på hemmaplan. Kram från oss.

 4. Nu har jag varit i kontakt med dina grannar. Dina sms går fram och de har även skickat ett flertal till dig, som du inte verkar få!? Allt är hur som helst bra hemma och Kent sköter om snöskottningen åt dig. Vilgot och Blenda hälsar och tackar för vykortet som kom idag!!
  Kram.

 5. Hej .
  Så intressanta dagar Du varit med om.
  Tack för praktiska tips, så värdefullt, beaktar dessa.
  Snöskottning i stället för Endorfin, då min 4-hjuling varit lite justerad.
  Mkt snö o vackert, fina spår i Hjälmared.
  Packning just nu och en del praktiska info till de som sköter Kullabo o djuren när jag åker.
  Kram o på återseende vid hemkomsten eva

 6. Hej Ingrid!

  Fantastiskt vad du gör och får se! Beundrar din styrka och uthållighet och motivation. Blev lite orolig när du inte skrev något på ett tag.

  Förstår att det kan kännas skönt också att snart vända hemåt igen.

  Välkommen och kära hälsningar
  Broder Lars

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *